ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЛЕВАЧКОГ НАМЕСНИШТВА

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЛЕВАЧКОГ НАМЕСНИШТВАУ понедељак 26. марта 2018. године, пете недеље Великог поста, кад наша Света Црква прославља пренос моштију Светог Никифора патријарха Цариградског, Његово Преовештенсто епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених дарова у храму Светог Великомученика Георгија у Драгову. Овом приликом Преосвећеном су саслуживали: игуман Претар Драгојловић, архијерејски намесник левачки протојереј-ставрофор Сава Арсенијевић, протојереј Драгослав Цветковић, протојереј Јадран Димовски и протођакон Иван Гашић.

Пре почетка Свете Литургије, свештенство левачког намесништва је приступило Светој Тајни Исповести коју је обавио игуман манастира Пиносава Петар Драгојловић. Светој Литургији је присуствовао велики број верника као и ученици верске наставе предвођени вероучитељем Николом Илићем, од којих су многи узели и активно учешће.

Пре Свете Тајне Причешћа Преосвећени се присутнима обратио говорећи им о значају поста, подсећајући их да се ближимо прослављању уласка Господа нашега Исуса Христа у Јерусалим, када су га деца дочекала кличићи му „Осана-благословен који долази у име Господње“ док су други тражили да буде разапет.

Беседe Епископа шумадијског Г. Јована и Епископа будимског Лукијана

Литургијска радост је продужена трпезом љубави којој је предходило читање тематског рада под насловом „Хришћанска духовност и његове одлике“ који је приредио јереј Бојан Стојадиновић. По прочитаном раду уследила је дискусија чији је закључак био да је рад одговорио на задату тему и оплеменио знање свих који су учествовали у дискусији.

Огњен Гребић, протојереј