ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ПРОСЛАВЉЕН У ПАРОХИЈИ ЈАРУШИЧКОЈ

ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ПРОСЛАВЉЕН У ЈАРУШИЦАМА Литургијом у цркви Светог архангела Гаврила прослављен је празник Покрова Пресвете Богородице и друга година постојања Кола српских сестара у парохији јарушичкој.

Мајке сêла парохије јарушичке изабрале су да њих и њихове породице штити својим омофором Светија од свих Светих - Мајка Божија, јер она зна сваку сузу мајчину, сваку бригу за пород свој. Не каже се узалуд да не стоји кућа на земљи, већ на жени. Ако је то тако онда цео свет држи Мајка свих нас - Пресвета Богородица. Она у својим крилима држи сву децу Божију. Знајући све то народ парохије јарушичке изабрао је овај диван празник да се окупи у Цркви Божијој са својим мајкама, женама, сестрама, ћеркама да захвали Мајци Божијој што их закриљује и чува у све дане њиховог живота.

Окупљени око Тела и Крви Христове принели су жртву захвалности Богу, а у част Мајке Божије и њеног Покрова: колач, жито, свећу. Молитву и жртву Богу испред свих и за све принео је јереј Младен Ђурановић уз саслужење ђакона Марка Арсенића. За певницом је певала породица оца Младена. Председница Кола српских сестара, медицинска сестра госпођа Љубица Тодоровић из Великих Крчмара, била је задужена заједно са оцем Младеном да све прође како треба и доликује.

После Евхаристије благодарење је настављено за трпезом, а после ручка певале су се духовне песме. Све је свето и честито било и миломе Богу приступачно како царски ваља и приличи.

Марко Арсенић ђакон