ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ХРАМУ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВЦУ

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У ХРАМУ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВЦУУ среду, 27. марта 2019. године, када наша Света Црква прославља и празнује преподобног Бенедикта Нурсијског, служена је света Литургија пређеосвећених Дарова у храму Светог великомученика Димитрија у Крагујевцу. Литургију је служио протојереј Небојша Ракић, док је за певницом био протонамесник Александар Јовановић.

Светој Евхаристији присуствовала је група ученика Прве техничке школе, који су и сами учествовали активно у Литургији, одговарајући и рецитујући Оче наш. Отац Небојша се у надахнутој беседи захвалио деци на одзиву, али их је и посаветовао да се активни живот у Цркви огледа у редовном похађању богослужења, као и у честом причешћивању, те припремом за то путем поста и молитве.

Исправна вера се показује у сталном учествовању у богослужбеном животу Цркве, не само у похађању верске наставе у школама, а поготово не у самонаметнутој изолацији од Цркве. Такође, он је напоменуо да треба разумети Велики пост као време у коме би требало да себе дајемо Цркви више него уобичајено, али да се таквим давањем човек не троши, већ се обогаћује. Заправо: он се богати Богом.

вероучитељ Горан Лазаревић