ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У ЖАБАРИМА

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У ЖАБАРИМАУ недељу, 3. новембра 2019. године, када прослављамо преподобног Илариона Великог, Светог Илариона Мегленског и Светог Висариона Исповедника, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Преображења Господњег у Жабарима.

Свештеници из намесништва опленачког који су саслуживали били су: архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, протонамесници Слободан Радивојевић, Бранимир Товиловић, Никола Илић, јереј Обрад Видаковић, протођакон Иван Гашић и ђакон Стеван Илић. За певницом су појали чланови хора “Опленац”.

На одломак из Јеванђеља (Лк 7, 11-16) који се данас читао беседио је владика Јован: “Овај одломак нам говори о томе како је Господ васкрсао сина једне удовице у граду Наину. Данашње Јеванђеље намеће нам питање и значење о животу и смрти. Оно нам говори о људској тузи и радости. Туга Наинске удовице је велика јер иде да сахрани сина јединца, међутим та туга претвара се у радост када се она сусретне са Богом, који је победио смрт и који је Спаситељ света. Многи су се људи називали спаситељима човечанства, многи су били победници над другим народима или људима, али нико није успео да победи смрт. Нико, до Спаситељ света Господ наш Исус Христос. Смрт може да победи само онај који даје живот, а то је Бог који нам даје живот”.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Након Свете Литургије сабрање је настављено за трпезом љубави коју је припремио јереј Никола Симић заједно са својим парохијанима.

Стеван Илић, ђакон