ЗАПОЧЕО НОВИ ЦИКЛУС ПОРОДИЧНОГ САВЕТОВАЛИШТА ПРИ МЛАДЕНОВАЧКОЈ ЦРКВИ

ЗАПОЧЕО НОВИ ЦИКЛУС ПОРОДИЧНОГ САВЕТОВАЛИШТА ПРИ МЛАДЕНОВАЧКОЈ ЦРКВИНакон летње паузе, синоћним сусретом и предавањем, са благословом Његовог Преосвешенства Епископа шумадијског Г. Јована, у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу отпочео је нови циклус предавања са темом о изазовима савремене породице и данашњег човека.

Породично саветовалиште води породични терапеут Богдан Марковић у сарадњи са братством Светоуспенског храма.

Кроз разговор тема се дотакла елемената здраве међуљудске комуникације и релацијских потреба појединца у односу са другим људима. На путу духовног и психолошког узрастања однос са другим људима важан је пут самоспознаје и самоостварења. Човеков пут индивидуације или обожења прожет је рефлектовањем своје природе и личности кроз другог човека, супружнике, ближње, децу и породицу. Група која се заједнички сабрала са свештенством и предавачима, заједничким разговором, изношењем питања, изналажењем одговора, искреним слушањем и међусобним охрабривањем подстакла је даљи индивидуални и породични раст свих оних који су присуствовали сусрету.

Свештеници и предавачи из области менталног здравља својим излагањима допринели су креативном и аутентичном сусрету психологије и теологије, духовних схватања и психотерапије и тиме показали да је извор мудрости и добра на оба места и да је на нама да га спознајемо. Следећи сусрет заказан је за јануар 2020. године.

Богдан Марковић, породични едукатор