СЛАВА У КОРИЋАНИМА

СЛАВА У КОРИЋАНИМАУ недељу, 7. јуна 2020. године, на празник Силаска Светог Духа на апостоле, Црквена општина корићанска је прославила своју храмовну славу. Свету Литургију су служили свештеници овог храма: старешина храма протојереј-ставрофор Милорад Тимотијевић и протонамесник Дејан Марјановић, док су за певницом били теолози и вероучитељи ове парохије.

Отац Дејан је у беседи говорио о значају празника, рекавши да рођење Цркве није само моменат у историји, већ догађај који се сваке године понавља и обнавља литургијским прослављањем и сабрањем свих верника на једном месту. Такође, осврнуо се и на сам значај празника Силаска Светог Духа на апостоле и додао да је сваки човек апостол који благовести Бога у свом окружењу, будући да је крштен у име Оца и Сина и Светога Духа. На крају беседе се захвалио овогодишњим свечарима Зорану и Данијели Благојевић, који су својим трудом помогли да прослава храмовне славе буде још више свечанија.

По отпусту Литургије, у храму је одслужено вечерње Педесетнице на којем је благосиљана трава, од које су верници исплели венце. По окончању вечерње службе, уследила је велика славска литија, након које је пререзан славски колач. Према већ устаљеној традицији, овогодишњи свечар Зоран са својим домом је припремио послужење у порти храма, тако да је велики број окупљених парохијана, уз учешће на Светој Литургији, имало прилике да и на овај начин учествује у прослави храма.