ВРАЋЕН СВЕТИ КРСТ НА ХРАМ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У ТРНАВИ

ВРАЋЕН СВЕТИ КРСТ НА ХРАМ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У ТРНАВИУ суботу, 11. јула 2020. године, у порти храма Светог Илије у Трнави, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована и организацијом надлежног свештеника протојереја-ставрофора Слободана Богојевић, отпочело је враћање Часног Крста на куполу храма, где се првобитно и налазио.

Дана 3. јула 2020. године храм је претпео материјалну штету због невремена праћеног олујним таласима и грмљавином. Олуја је својом јачином открила храм скинувши већи број црепа. Нажалост, приликом ове непогоде десило се и то да је Часни Крст са куполе храма био откинут и бачен у јужни део порте.

Велику захвалност одајемо мештанима поменутог села, црквеном одбору као и многим другим православним хришћанима. Посебну захвалност преписујемо мештанима топлог срца: Председнику ЦО трнавске Радославу Ранићу, Братиславу Лазарчевићу, Драгану Тодоровићу, Ивану Боровњаку, Срби Алексијевићу, Будимиру Стаматовићу, Драгану Новаковићу, Ђорђу Новаковићу, Боривоју Благојевићу, Саши Стојиљковићу, Немањи Дракулу, Марку Живојиновићу. Захваљујемо се и фирми “Кг Кран”, који су помогли приликом подизања монтирања Крста. Захваљујемо се и нашем архијерејском намеснику опленачком протојереју–ставрофору Миладину Михаиловићу који је својом душом и свим срцем својим био уз нас за време обнове храма Светог Илије.

Благослови Господе све добротворе и њихове домове и да се сетимо речи Господа нашег, који каже: “А ти када чиниш милостињу, да не зна левица твоја шта чини десница твоја, да би милостиња твоја била у тајности; и Отац твој који види тајно, узвратиће теби јавно”.

протојереј-ставрофор Слободан Богојевић