Ниче кров на конаку Манастира Ћелије Колубарске

Ниче кров на конаку Манастира Ћелије КолубарскеНа конаку Манастира Ћелије код Лајковца следеће седмице почињу радови на подизању крова, рекао је за Радио Слово љубве игуман ове древне светиње у обнови, отац Доситеј Хиландарац.

Разговор са оцем Доситејем о градитељској и духовној обнови ове чудесне светиње која похрањује кости неколико хиљада мученика пострадалих у Великом рату, о искуству монашког живота и духовном пламену који расејава наша царска Лавра Хиландар, као и поуке о молитви, служењу, љубави, вредне како за монаштво, тако и за живот лаика, чућете у "Специјалу" у понедељак, 28. септембра, у 15.30 часова.

Замолили смо оца игумана да, међу успоменама које носи из дводеценијског подвига у Хиландару, са слушаоцима подели понеко сећање на духовне горостасе у лику једноставних људи, монаха, које је сретао, а које ће слушаоцима бити на духовно укрепљење и утеху.

Ове, 2020. године, 10. септембра, навршила се година од када је о Доситеј (Радивојевић) у узвишеној служби игумана манастира Ћелије код Лајковца. Дошао је из Хиландара у фебруару 2019. године у служби градитељске и духовне обнове старе богомоље посвећене Светом великомученику Георгију у Епархији шумадијској, а која је уствари спомен-костурница за око 7.000 српских и аустроугарских војника изгинулих у њеној околини током Колубарске битке 1914. године. У децембру ове, 2020, навршавају се 22 године од када је отац Доситеј приступио братству Хиландара, као и две деценије од примања монашог пострига у Светосавској Светогорској светињи, на празник Рођења Богородичиног.

Разговор чујте у понедељак, 28. септембра 2020. у 15.30 часова.

фото: о Доситеј Хиландарац

Извор: Радио Слово љубве