ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ- СЛАВА КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА У ЈАРУШИЦАМА

ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ- СЛАВА КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА У ЈАРУШИЦАМАМајке и жене које долазе и моле се у цркви Божијој у Јарушицама су пре четири године изабрале за своју славу празник Покрова Мајке Божије и од тада непрестано са својим породицама долазе у цркву Светог Архангела Гаврила и узносе молитве Пресветој Богородици за своју породицу, за мештане села, за потребите и за оне које нема ко да помене. Њихова молитва се не завршава у Цркви, штавише она се наставља и после Литургије, а огледа се у чињењу добрих дела и помоћи свима. Њихов узор је Мајка Божија које не оставља никога ко јој се у молитви обрати.

Свету Литургију у цркви Светог Архгангела Гаврила служили су: протојереј Младен Ђурановић који духовно предводи ово удружење и ђакон Марко Арсенић из Лапова. За певницом је појала породица оца Младена: син Стефан- вероучитељ и супруга Зорица који су својим певањем учинили да Литургија буде прави одсјај Царства Небеског. Проповед о Мајци Божијој и њеној спасоносној улози коју јој је Бог наменио, а који је она са љубављу и по слободи прихватила произнео је ђакон Марко Арсенић. У прповеди је још наглашена паралела између Мајке Божије и наших мајки. Говорио је о жртви мајки, њиховим сузним молитвама и љубави према деци без обзира каква она била, добра или лоша. Такву исту љубав има и Пресвете Богородица према свима.

Овогодишњи колачар је била госпођа Љубица Тодоровић са својом породицом која је уједно и председница јарушичког Кола српских сестара. За следећу годину су се јавили господин Петар Медић са супругом Драганом и сестром Драгицом.

Иако је био радни дан црква је била испуњена благочестивим народом који је своје саборовање наставио и после Литургије за трпезом љубави коју су припремиле сестре из удружења.

Марко Арсенић, ђакон