ОПЕЛО ГОСПОДИНУ РАДОВАНУ СТАНОЈЕВИЋУ У РАБРЕНОВЦУ

rabrenovac radovanУпокојио се у Господу дугогодишњи члан Црквеног одбора парохије течићко-рабеновачке при храму Светог Архангела Гаврила у Рабеновцу господин Радован Станојевић.

Радован је рођен 9. септембра 1947. године у селу Течић недалеко од Рековца. Имао је тешко детињство у ком је немаштина имала последњу реч. После неколико година рада у Србији одлази у иностранство, где стиче пензију.

Велики човек и у телесном и у духовном погледу који никада није штедео себе и свој иметак већ је увек другог помагао. Увек спреман на шалу, спреман на дружење и смех. Одлази Творцу поражен коронавирусом. Нека га заштитник његовог дома Свети апостол Тома изведе пред лице Божије, а Он да га прими у свој загрљај, опрости сагрешења и препозна њега као доброг родитеља, пријатеља и комшију и подари му Царство Небеско! А његова црква у Рабеновцу ће му вечно бити захвална за сва добра која је учинио током више од 30 година.

Опело на сеоском гробљу у Течићу су служили протојереј ставрофор Драгослав Петровић, протојереј Огњен Гребић, протојереј Новак Илић и јереј Горан Јовановић, 7. децембра 2020. године

јереј Горан Јовановић