ПРОСЛАВА БОЖИЋА У ТОПОЛИ

ПРОСЛАВА БОЖИЋА У ТОПОЛИПрослава најрадоснијег хришћанског празника – Рођења Христовог односно Божића у Тополи је почела празничним Бденијем у Храму Светог Великомученика Георгија на Опленцу на Бадње вече. И ове, као и претходних година, вечерњој молитви присуствовао је принц Михаило Карађорђевић са супругом Љубицом и ћерком Наталијом.

Већ традиционално принц Михаило је свечано унео бадњак у Храм и тиме је Бденије започело. Окупљеном верном народу у цркви на Опленцу прочитана је Божићна посланица нашег Преосвећеног Архијереја Господина Јована. Након тога у порти Харма уследило је налагање бадњака.

Божићну Свету литургију у Храму Рођења Пресвете Богородице (Карађорђевој цркви) служио је протонамесник Александар Петровић уз саслужење ђакона Стевана Илића. Свечаности Литургије допринео је Хор “Опленац”. Пре причешћа је прочитана Божићна посланица Светог Синода Српске Православне Цркве.

Укрепљен молитвом и озарен миром и радошћу Божића, верни народ је са речима: “Слава на висини Богу, а на земљи мир, међу људима добра воља” (Лк 2,14) понео благослове Богомладенца Христа у своје домове.

Мир Божији, Христос се роди! – Ваистину се роди!

ђакон Стеван Илић