ПРОСЛАВА СВЕТОГА САВЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ

ПРОСЛАВА СВЕТОГА САВЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУНа дан 27. јануара 2021. године, када наша Света Црква слави спомен на првог Архиепископа, учитеља и просветитеља Светог Саву у свим храмовима орашачког намесништва служена је Света Литургија и пререзани су славски колачи онима који славе овај празник.

Деца су у великом броју присуствовала Литургијском сабрању и својим певање учестовали у њему. У свим храмовима је прочитана Светосавска посланица нашег Архијереја Јована у којој нас наш Епископ поучава да се угледамо на Светог Саву, на тај светли пример и да ка Господу кренемо његовим, светосавским путем. Велики број деце предшколског и школског узраста је приступио Светој Чаши и тиме се сјединио са Господом Исусом Христом на овај велики празник. После заамвоне молитве је данашњим домаћинима славе, породицама Ломић и Милетовић из Аранђеловца пререзан славски колач.

Након Свете Литургије у храму Светих апостола Петра и Павла су свој окупљеној деци подељени светосавски пакетићи које је приложила породица Милетовић из Аранђеловца. У свим школама орашачког намесништва, свечано је прослављена школска слава Свети Сава. Свештеници су у школама пререзали славске колаче.

јереј Немања Искић