ЛИТУРГИЈСКА ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ЦРКВИ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА У ШУМАРИЦАМА

ЛИТУРГИЈСКА ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ЦРКВИ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА У ШУМАРИЦАМА Дана 27. јануара 2021. године, када наша света православна Црква молитвено прославља славног српског просветитеља Светог Саву, служена је Литургија у храму светог великомученика Георгија у Шумарицама, којом је началствовао протојереј Срђан П. Тешић, служашчиј храма.

Верни народ се сабрао под сводове свог светог храма да молитвено прослави овог дивног угодника Божијег српскога рода. Заштитника оних који се уче али и оних који уче!

Посланицу Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована прочитао је студент Православног богословског факултета Александар Радовановић. Посебно радује што је Светој Чаши приступио велики број верних и тиме посведочили веру у Живога Бога Лекара душе и тела. У славу и част светог Саве благосиљан је славски колач и кољиво које је у име наше црквене заједнице принела благочестива породица Драгића Матовића.

По отпусту Литургије сабранима се обратио и прота Срђан који је честитао празник српског просветитеља и духовног родитеља и поручио да се и ми данас угледамо на њега, очистимо своја срца, уздигнемо поглед ка Христу, ка Небеској Србији, а велика је, заиста велика, пуна светаца преподобних и мученика, и заискали милост Божију, да би породице наше тако освећене напредовале, расле и умножавале се на славу Божију! По отпусту отпојана је химна Светом Сави, након чега су деца која су припремила рецитације рецитовала, зашта су добила пригодне поклоне. Након тога уследило је послужење за све присутне.