ЧЕТРДЕСЕТОДНЕВНИ ПОМЕН ПРОТОЈЕРЕЈУ – СТАВРОФОРУ НЕБОЈШИ МЛАДЕНОВИЋУ

ЧЕТРДЕСЕТОДНЕВНИ ПОМЕН ПРОТОЈЕРЕЈУ – СТАВРОФОРУ НЕБОЈШИ МЛАДЕНОВИЋУНа Велики Уторак, 27/14. априла 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је, уз саслуживање свештенства Беличког намесништва, четрдесетодневни помен протојереју – ставрофору Небојши Младеновићу, уз присуство ожалоћене породице, многобројне родбине и пријатеља.

У својој проповеди Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је рекао:

“Драга браћо свештеници, драга браћо и сестре, ево навршило се 40 дана, откако, телесно, физички није међу нама наш Небојша. Али он је са нама ту присутан и како учи наша Црква, душа упокојеног је тих 40 дана увек ту, где је обично бивала, с ким је живела.Тако да је он духом био међу нама. Зато, ако смо браћо и сестре, за ових 40 дана, бар сваки од нас се сетио, да смо само рекли Господе помилуј, или Господе упокој душу Небојшину, онда смо заиста, бар, колико толико, свој дуг одужили према нашем брату, према оцу, према детету, према свима онима са којима је он, заиста, био и живео и са нама доживљавао и проживљавао свој живот.

Данас када смо се окупили око његовог гроба, испред великог празника Васкрсења Христовог, ми се молимо Богу, да Господ упокоји његову душу. Туга је велика, жалост је велика, људско је то и туговати и плакати, али он је, ипак, браћо и сестре у предности у односу на нас. Он је у предности, тако што се ослободио свега овога што је земаљско, и мука и патњи и болова, али у предности и што је он, што ће моћи и што јесте, да Христа поздрави поздравом, којим ћемо се ми поздрављати ових дана: Христос Васкрсе!

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована

Зато и ми овде да кажемо: Христос Васкрсе наш драги Нешо, молимо се за твоју душу, а и ти се моли за нас. Нека ти је вечан спомен међу нама и Бог да ти души опрости”.