“ЕНЕРГЕТИКА” ДОО ПРОСЛАВИЛА СЛАВУ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ ЧУДОТВОРЦА

“ЕНЕРГЕТИКА” ДОО ПРОСЛАВИЛА СЛАВУ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ ЧУДОТВОРЦА“Енергетика” доо, данас 12. маја 2021. године, је свечано обележила славу Василија Острошког Чудотворца.

Придржавајући се свих мера, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, у Старој цркви у Крагујевцу је пресечен славски колач.

Свечано сечење славског колача служили су јереји Старе крагујевачке цркве Владан Костадиновић, Стефан Дамјановић и Ненад Милојевић са протођаконом Мирославом Василијевићем.

Овогодишњи колачар је био Ненад Николић са породицом, а за следећу годину ову свечану дужност је преузео Велибор Стевановић.

Јереј Владан Костадиновић је генералном директору “Енергетике” доо Андреји Илићу у име братства и црквене општине Старе цркве, а у знак неизмерне захвалности, поклонио икону Светог Василија Острошког са жељом да их чува и да још дуго у здрављу и напретку прослављају овај велики празник.

Због подвижичног живота Светог Василија Острошког, али и његове трепељивости, милосрђа, праштања и храбрости, овај дан нас увек подсећа на оно шта би требало да се следи и чему да се тежи.
Свим православним верницима, који обележавају и славе крсну славу Василије Острошки, честитамо славу и желимо пуно здравља и успеха.