ЛИТИЈА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАЦИ

ЛИТИЈА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАЦИИ ове године Силазак Светог Духа на Апостоле, у Смедеревској Паланци, прослављен је свечано. Свему је претходила Света Литургија у оба храма, у храму Свете Петке и Преобрежења Господњег, a потом је уследило вечерње са молитвама коленопреклоњења, за које време је окупљени верни народ исплео венчиће од траве за своје домове као благослов до идуће године.

После вечерње уследила је Литија. На челу са крстом, иконама и бајрацима свештенство са народом кренуло је, у договорено време, из својих храмова као посебне Литије да би се у центру града, код градске фонтане, слили у једну и тако наставили кретање до СО Смедеревска Паланка.

Општински челници припремили су славки колач који је председник СО Г-дин Никола Вучен пререзао са свештеницима паланачким. Архијерејски намесник отац Велибор Ранђић поздравио је окупљени народ пригодном беседом и пожелео општинском руководству и народу срећну славу и да им Бог да Духа мудрости, Духа разума, Духа стаха Божијег у вођењу наше општине.

Владимир Степановић, ђакон