ГОДИШЊИ ПАРАСТОС ПРОТОЈЕРЕЈУ-СТАВРОФОРУ САВИ АРСЕНИЈЕВИЋУ

ГОДИШЊИ ПАРАСТОС ПРОТОЈЕРЕЈУ-СТАВРОФОРУ САВИ АРСЕНИЈЕВИЋУУ суботу 31. јула 2021. године, у 16 часова, на крагујевачком гробљу “Бозман”, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, са свештенством Епархије шумадијске, служио је годишњи парастос Архијерејском Намеснику Лепеничком и Левачком и сабрату храма Свете Тројице у Крагујевцу, протојереју-ставрофору Сави Арсенијевићу.

На високој температури окупила се породица, родбина, пријатељи и сви они који су волели и поштовали свештеника Саву, сабрали се код храма Васкрсења Господњег, да се помоле Господу заједно са оцем Савом и да још једном прочитају речи вечнога живота уклесане на споменик у знаку Крста: “Чекам васкрсење мртвих и живот будужег века.”

Сви знамо да је пред Богом “један дан као хиљаду година, а хиљаду година као један дан.” Хришћански је туговати али је сва наша нада уперена ка Ономе који је Алфа и Омега, Почетак и Крај. Њему који је смисао нашег и живота оца Саве, увек се молимо да обрадује свог слугу речима: “У маломе си ми веран био, над многим ћу те поставити.” Нека тако и буде, у векове векова.

протојереј-ставрофор Милић Марковић