ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У МЛАДЕНОВЦУ

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У МЛАДЕНОВЦУУ суботу 28. августа 2021. године, парохијани младеновачког храма Успења Пресвете Богородице, молитвено су, као и у претходних 111 година, прославили храмовну славу.

Ни лоши временски услови нису спречили више хиљада Младеновчана да овог дана дођу у своју Цркву.

Евхаристијским сабрањем верног народа Божијег началствовао је умировљени парох протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, уз саслужење умировљених парохâ протојереја-ставрофора Милорада Лазића и протојереја Милорада Вуловића, затим архијерејског намесника младеновачког протојереја-ставрофора Жељка Ивковића, старешине младеновачког храма протојереја-ставрофора Слободана Кеџића, јереја Марка Јефтића и ђакона Саша Костадиновића.

Беседу у вези са празником и о његовом спасоносном значају у животима свих нас произнео је отац Слободан Кеџић, посебно се осврнувши на снажну веру, која се огледала у сваком сегменту живота Пресвете Богородице. Прота Слободан подсетио је верни народ да је Богомајка врхунски узор и пример сваком хришћанину у свим временима. С обзиром на то да је велико мноштво верника дошло на Литургију и да није било могуће да сви стану у храм, организовано је озвучење, а причешћивање је обављано на три места из истог разлога. Старешина Светоуспенског храма протојереј Слободан Кеџић захвалио се свима на љубави и помоћи коју указују младеновачкој Цркви и подсетио на важност личног доприноса животу и узрастању наше литургијске заједнице.

Након евхаристијског сабрања, заједничарење је настављено на трпези љубави. Услед специфичних околности послужење за све присутне је организовано у порти младеновачког Храма. Ту су верници ове шумадијске вароши са својим свештеницима прославили празник Успења Богомајке, настављајући једну од најдуговечнијих младеновачких традиција – сабирања око своје Цркве у свим временима и свим околностима. Домаћин овогодишње славе био је господин Божидар Лончаревић са породицом, а следеће године домаћини ће бити Александар Стефановић.

јереј Марко Јефтић