КОНЦЕРТ КАТЕДРАЛНОГ ХОРА УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У КРАГУЈЕВЦУ

КОНЦЕРТ КАТЕДРАЛНОГ ХОРА УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У КРАГУЈЕВЦУДана 31. 08. 2021. године, у Саборном храму у Крагујевцу, благословом Његовог Преосвештенства епископа шумадијског г. Јована, одржан је концерт хора Успења Пресвете Богородице, поводом обележавања четрдесетогодишњице постојања.

Овај значајни јубилеј сведочи о истрајности и традицији учешћа хора у црквеном и литургијском животу Епархије шумадијске. Имајући то у виду, концерт није био тек обично обележавање вишегодишњег деловања, већ, с једне стране, присећање на све оне који су допринели његовом раду, почевши од блажене успомене епископа Саве, чијим је благословом овај хор и основан 1981. године, преко свих оних који су га великим трудом и залагањем водили, као и упокојених чланова, чију посвећеност и љубав не заборављамо. Хор је, у знак молитвеног сећања на све њих, извео део опела композитора Стевана Стојановића Мокрањца. С друге стране концертом је изражена нада да ће ова годишњица бити само једна у низу многих које ће долазити, у којима ће се изнова и изнова потврђивати лепота прослављања Бога кроз песму.

Велика захвалност за припремање овог концерта, као и за сву посвећеност и стрпљење, припада диригенту, протојереју Драгославу Миловану, као и проф. Татјани Милован. Ту су и солисти Леона Богдановић (сопран), Маја Степовић (сопран), Александра Димић (мецосопран) и Бојан Ђурић (баритон).

Концерт је својим присуством увеличао Његово Преосвештенство епископ шумадијски г. Јован, на чијој подршци и молитвама срдачно захваљујемо.

Настављајући своје деловање у Цркви, изражавамо наду у Ону, у чијем Храму са свештенством и верним народом песмом просављамо Бога, у Пресвету Богородицу, која нас штити, охрабрује и заступа.