ЗАВРШНО ВЕЧЕ ДВАНАЕСТИХ ГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУ

ЗАВРШНО ВЕЧЕ ДВАНАЕСТИХ ГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУУ понедељак, 20. септембра 2021. године, у свечаној сали Епархијског двора приређен је пригодан духовни програм на позив и призив домаћина, Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, а у организацији братства Саборног храма Успења Пресвете Богородице, како бисмо мисаоно и молитвено привели крају овогодишње Госпојинске свечаности, које се већ дванаесту годину одржавају у Крагујевцу и Епархији шумадијској, а које већ чине део духовног и културног идентитета народа на овим просторима.

Благодарећи најпре Господу, што је благословио да се традиција одржавања Госпојинских свечаности не прекине у овим и оваквим светским здравственим условима, већ да се уз чисту молитву праведника, несебичан труд Цркве Божије и институција ове државе, ова наша молитвена, образовна и културна сабрања ипак одрже, свима нама на духовну корист и укрепљење, у временима када нам је оно нарочито потребно.

Сумирајући утиске, изражавамо јавно захвалност и духовно задовољство због могућности да се на Дванаестим Госпојинским свечаностима, сретнемо са Високопреподобним Архимандритом Методијем, игуманом Свете Лавре Хиландара, проф.др Владетом Јанковићем, проф. др Милошем Ковићем и др Немањом Девићем, истраживачем приправником, нашим суграђанином Ђорђем Ђурђевићем. Снимак свих предавања и дешавања са Госпојинских свечаности можете погледати на званичном you tube каналу Епархије шумадијске, као и на нашем сајту.

И ове године, посредством надлежних вероучитеља, ученици шумадијских школа су одговарали на тему конкурса, а најуспешнијим ауторима радова Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован уручио је плакете захвалности на њиховом доприносу, на љубави, на вољи и труду, на сусрету у молитви и врлини.

У нади да ће нас Пресвета Богородица и у будуће окупљати на овај плодоносни и несвакидашњи начин, Дванаесте Госпојинске свечаности завршене су молитвом „Достојно јест“.

Информативна служба Епархије шумадијске