СЛАВА ЦРКВЕ У ВИНОГРАДИМА

СЛАВА ЦРКВЕ У ВИНОГРАДИМАУ навечерје празника Преподобне мати наше Параскеве 27/14. октобра 2008. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је у Виноградима, поводом храмовне славе, празнично бденије, а на сам дан празника и Свету архијерејску литургију, уз саслужење више свештеника и ђакона крагујевачког архијерејског намесништва. На бденију је, осим благочестивог народа овдашњих парохија било и доста монаштва из оближњих манастира.

Све време су се верници као река сливали према храму са жељом да буду укрепљени топлим молитвеним заступништвом Преподобне мати наше Параскеве и да тако сабрани око свога епископа, у овој заједничкој молитви, осете и искусе већ сада будуће Царство Божије.

О овој могућности учешћа у царству Божијем, владика Јован говорио је у својој литургијској беседи, позвавши све, да угледавши се на Свету Петку следују Христу. Тај циљ нашег хришћанског живота може се остварити једино животом у Цркви где нас надахњује и укрељује Дух Свети.

Радост резања славског колача, са овогодишњим свечарем г-дином Мирославом Шибалијом, његовом породицом и присутним верним народом увеличали су и чланови Хора младих Саборне цркве који су надахнуто појали на служби. За следећу годину породица г-дина Спасоја Богосављевића прихватила се да прослави овога празника.

Јереј Мирољуб Миладиновић