ВАСКРСЕЊЕ ХРИСТОВО СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНО У ТОПОЛИ

ВАСКРСЕЊЕ ХРИСТОВО СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНО У ТОПОЛИ

Христова победа над смрћу као најважнији догађај у историји људског рода свечано је прослављен поноћном Литургијом у Храму Светог Великомученика Георгија на Опленцу. Васкршње јутрење и у наставку Света Литургија почели су у поноћ 24. априла 2022. године.

Светом Евхаристијом началствовао је протојереј Остоје Пешића уз саслужење протојереја Ненада Савића и протонамесника Николе Илића. Дивним појањем саму Литургију улепшао је Хор “Опленац” под диригентском палицом госпође Марије Ракоњац.

Пред само причешће, верном народу прочитана је Васкршња посланица Најсветијег Патријарха нашег Господина Порфирија. Велики број верног народа приступило је Светој Чаши. На самом крају Евхаристијског сабрања верни народ заблагодарио је Васкрслом Господу на благодатним даровима које су примили кроз Свето Причешће.

Света Литургија са Васкршњим јутрењем служена је и у јутарњим часовима у задужбини Георгија Петровића у храму Рођења Пресвете Богородице у Тополи. Началствовао је протонамесник Александар Петровић уз саслужење протојереја Драгослава Богдановића и ђакона Стевана Илића. Појао је протонамесник Никола Илић и верни народ. Такође, и у Карађорђевој Цркви окупио се велики број верног народа који је приступио Светој Тајни Причешћа.

Ђакон Стеван Илић