ОСВЕЋЕН ТЕМЕЉ ЗА ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ НЕКТАРИЈА ЕГИНСКОГ У УНИВЕРЗИТЕТСКОМ КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ У КРАГУЈЕВЦУ

ОСВЕЋЕН ЈЕ ТЕМЕЉ ЗА ИЗГРАДЊУ ЦРКВЕ СВЕТОГ НЕКТАРИЈА ЕГИНСКОГ У УНИВЕРЗИТЕТСКОМ КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ У КРАГУЈЕВЦУ

У среду 27. априла 2022. године, када наша Света Црква прославља и празнује Светог Мартина Исповедника, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован освештао је темељ за изградњу Цркве Светог Нектарија Егинског у Универзитетском Клиничком Центру у Крагујевцу.

Благодат Божија сабрала је лекаре Клиничког Центра, који су са својим капеланом протојерејем Бојаном Димитријевићем и надлежним свештенством Слободаном Савићем као и Архијерејским намесником протојерејем-ставрофором Рајком Стефановићем и братством Саборног Храма у врло свечаној атмосфери, дочекали Архијереја и пожелели му добродошлицу.

У чину освећења Епископу су саслуживали aрихијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофор Рајко Стефановић, aрихијерејски намесник лепенички протојереј Срећко Зечевић, братство Храма Успења Пресвете Богородице, протонамесник Бранислав Матић, јереј Ненад Милојевић као и протођакон Иван Гашић и јерођакон Василије Старовлах.

У својој надахнутој беседи наш Владика је упознао присутне са значењем и важношћу Васкрсења Господњег за све и за сваког од нас. Истакао је величину радости и значаја храма који ће красити Универзитетски Клинички Центар. Позвао све запослене да молитвено учествује у изградњи ове светиње. Истакавши огроман значај Богослужбеног места како за све болеснике тако и за све лекаре и раднике.

Повељу су подписали директор УКЦ Крагујевац проф. др Слободан Милисављевић, Државни секретар у Министарству здравља доц. др Предраг Саздановић, архитекта Мирко Талијан, извођач радова и донатор Драган Антић, у име Српског лекарског друштва др Ненад Ђоковић и болнички свештеник протојереј Бојан Димитријевић.

Ова радост освећења настављена је трпезом љубави, коју је припремио директор УКЦ Крагујевац проф. др Слободан Милисављевић.