СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ХРАМУ СВЕТОГ АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА У АРАНЂЕЛОВЦУ

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ХРАМУ СВЕТОГ АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА У АРАНЂЕЛОВЦУ

На недељу Раслабљеног, четврту недељу после Васкрса, посвећену чудесном исцељењу раслабљеног болесника у бањи Витезди, 15. маја у храму Светог архангела Гаврила у Аранђеловцу је вршена Света Тајна Јелеосвећења.

Свету Тајну су вршили протојереј-ставрофор Ранко Ђураш, протојереј-ставрофор Срагомир Кеџић, протојереји Љубиша Ђураш и Милован Ранковић, протонамесник Дејан Тодоровић, јереји Марко Петровић и Петар Грујић и ђакон Александар Бабић.

Након чина Свете Тајне, беседу о значају ове Свете Тајне одржао је протојереј Милован Ранковић, који нас је поучио о исцелитељском карактеру Свете Тајне Јелеосвећења и подсетио да ако се заиста искрено молимо Господу он ће нам дати све што нам је на корист и да ће нам овај јелеј бити на корист по нашој вери. Усрдним мољењем након чина Свете Тајне и читања молитве над болесним верницима, присупили су помазању освећеним уљем. Велики број верног народа је у молитвеној атмосфери приступио помазивању и узимању освећеног уља и брашна које ће касније користити у припремању хране за себе и за своје болесне сроднике.

јереј Немања Искић