СЛАВА ХРАМА СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У АРАНЂЕЛОВЦУ

СЛАВА ХРАМА “СВЕТИХ АСПОТОЛА ПЕТА И ПАВЛА” У АРАНЂЕЛОВЦУ

У уторак, 12. јула 2022. године Господње, у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу, прослављена је храмовна слава.

Свету Литургију на овај свечани дан је служио архијерејси намесник орашачки, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић уз саслуживање протојереја-ставрофора Милије Живанчевића, протојереј Љубише Ђураша и Слободана Раковића, протонамесника Александра Миловановића, протонамесника Ивана Теодосића, јереја Милоша Митровића, јереја Немање Искића и ђакона Александра Бабића.

Након читања светога Јеванђеља, храмовну славу је честитао и вернимма се обратио протојереј Љубиша Ђураш својом беседом. На самом почетку своје проповеди је свештенству и верницима честитао храмовну славу. Потом је све окупљене поучио о животу Светих апостола Петра и Павла, чије име данас светкујемо, нагласивши да је њихов живот и рад кључни пример како управити наш хришћански живот.

По заамвоној молитви уприличена је свечана литија око храма након које је пререзан славски колач данашњим свечарима члановима Црквеног Одбора при храму Светих апостола Петра и Павла. Потом је за све окупљене у порти храма свој културни програм приредило КУД “Електропорцелан” из Аранђеловца. Прослава храмовне славе се наставила у сали парохијског дома храма где је упиличена Трпеза Љубави за све госте који су заједно са братсвом храма и данашњим свечарима ЦО Аранђеловачким дошли да заједно у молитвеној атмосфери пролавимо овај диван дан и ове дивне светитеље Христове, апостоле Петра и Павла. У току славског ручка вернима се обратио протојереј Слободан Раковић, честитавши славу, захваливши се свима који су данас својим присуством увеличали ову свечаност, а посебно онима који су несебично у протеклој години помагали своме храму.

јереј Немања Искић