ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ – БИТИ ЧОВЕК МЕЂУ ЉУДИМА И НЕЉУДИМА”

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ – БИТИ ЧОВЕК МЕЂУ ЉУДИМА И НЕЉУДИМА”

Са благословом Преосвећеног Епископа шумадијског Господина Јована, у Дворани Парк у Аранђеловцу, је у понедељак 17. октобра 2022. године, у организацији Центра за културу Аранђеловца и намесништва орашачког, приказана представа под називом “Патријарх Павле – Бити човек међу људима и нељудима”.

Ова дуодрама Јована Јањића у режији Милана Руса, у извођењу Милана Малбаше и Александра Дунића, је имала за циљ да кроз уметнички израз искаже аутентичну реч блаженопочившег Патријарха Павла.

Представа је рађена по тексту Јована Јањића који је велики познавалац лика и дела Паријарха Павла. Патријарх Павле је међу људима остао један од најпоштованијих савременика, зато је ова представа приказ једног раговора који би свако од нас могао да пројектује у свом животу. Тема представе је смештена у време рата, што посебно подстиче на размишљање и на исправно схватање Патријарховог односа према убогим и расељеним, а и према самом рату против кога је Патријарх Павле био изразити противник.

Аранђеловчани су у даху и неремице уживали овом драмском делу, што су на самом крају извођења представе наградили великим аплаузом.

јереј Немања Искић