ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА ЦРКВЕ СВЕТОГ ЛУКЕ У МЛАДЕНОВЦУ

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА ЦРКВЕ СВЕТОГ ЛУКЕ У МЛАДЕНОВЦУ

У понедељак 31. октобра 2022. године, када наша Света Црква прославља и празнује Светог апостола и јеванђелисту Луку и Светог Петра Цетињског, богослужбено је прослављена слава храма посвећеног Светом Луки на Старом градском гробљу у Младеновцу.

Храм скромних димензија био је премали да прими велики број верника, који су дошли са жељом да учествују у Литургији.

Свету Литургију је служио умировљени парох младеновачки протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић уз саслужење старешина Светоуспенског храма у Младеновцу протојереја-ставрофора Слободана Кеџића и ђакона Саше Костадиновића. У својој беседи прота Драгољуб је говорио о важност данашњег празника и активног живота у Цркви. Подсетио је на тешка времена у којима су наши преци остајали верни Цркви и уграђивали себе у Тело Христово. Посебно се осврнуо на период обнове овог храма.

Након причешћа великог броја верника ове шумадијске вароши извршен је чин освећења кољива и резања колача. Овогодишњи домаћини били су господа Иван Стефановић и Миливоје Павловић са породицама. Након евхаристијског сабрања се приступило трпези љубави, коју су домаћини са љубављу припремили.

јереј Марко Јефтић