ПЕСМА “РАДУЈ СЕ ПРЕСВЕТА ВЛАДИЧИЦЕ” ОСВОЈИЛА ДРУГО МЕСТО У СЕРИЈАЛУ “СЛАВИТЕ ГОСПОДA – НАЈЛЕПША ПЕСМА ТВ ХРАМА”

ПЕСМА “РАДУЈ СЕ ПРЕСВЕТА ВЛАДИЧИЦЕ” ОСВОЈИЛА ДРУГО МЕСТО У СЕРИЈАЛУ “СЛАВИТЕ ГОСПОДA – НАЈЛЕПША ПЕСМА ТВ ХРАМА”

Песма “Радуј се Пресвета Владичице” у јакој конкуренцији од девет реномираних музичких састава, извођача, хорова итс. освојила је друго место у новом циклусу серијала “Славите Господa – Најлепша песма ТВ Храма” – октобар 2022.

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована снимљена је песма “Радуј се Пресвета Владичице” као дар цркви Рођења Пресвете Богородице у Баточини. Композитор и уметнички рукововодилац Певачког друштва Икос, Дејана Банковић, је задивљена лепотом цркве и гостољубљем о. Радосава Петровића и о. Александра Ђорђевића, дошла на идеју да цркву дарује оним даром који јој је Господ кроз таленат дао.

Подмладак певачког дрштва “Икос” претежно чине деца из Лапова, а потом и из Баточине. Вокални солиста песме “Радуј се Пресвета Владичице” је млада, веома талентована, девојчица, Инес Угриновић из Смедеревске Паланке, а пратећи вокал је отпевала њена мама, Марина Угриновић, уметничка сарадница друштва као и вокални солиста.

Користимо ову прилику да се захвалимо на благослову и подршци Његовом Преосвештенству Епископу шумадијском Господину Јовану.