ВЕЛИКИ БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ ХОРА И ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА „СВЕТИ САВА“

ВЕЛИКИ БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ ХОРА И ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА „СВЕТИ САВА“

Са благословом Његовом Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, а у ишчекивању радости Светог рождества Христовог, у петак, 23. децембра 2022. лета Господњег, у просторијама свечане сале Природно математичког факултета у Крагујевцу, организован је концерт хора и фолклорног ансамбла „Свети Сава“.

Музика, песма и игра испунили су срца многобројне публике за коју је свечана сала факултета ове вечери била премала за све посетиоце који су дошли да чују и виде рад, љубав и труд наших хориста и фолклораца. Највећу радост члановима хора и фолклорног ансамбла учинио је управо Преосвећени Владика шумадијски, господин Јован који је благоизволео да се одазове нашем усрдном позиву и самим присуством увеличао ову свечаност.

На концерту се преставило готово 100 активних чланова хора и фолклорног ансамбла, махом дечијег узраста, који су се у заједничкој љубави и међусобној подршци смењивали на сцени изводећи вредно припремљени репертоар. Хор је припремио богат програм: изведене су песме које су обележиле рад овога хора, божићне песме, као и песме које су посвећење патрону овога хора - Светоме Сави. Етно певачки састав, који од недавно ради у оквирима хора, извео је још пуно песама првенствено духовног, али и националног и етно карактера. Смењивале су се песме: „Ми смо деца неба“, „Ој бадњаче, бадњаче“, „Јунаци са Кошара“, „Под твоју милост“, „Расти, расти мој зелени боре“. Фолклорни ансамбл представио се најпре најмлађим играчима, који су имали и званично свој први наступ, затим играма из централне Србије и играма из околине Лесковца.

Рад хора праћен је и вредним оркестром: на хармоници је наступио господин Никола Живановић, на гитарама Сара Марковић и Мина Милошевић, а на бубњевима Марко Милосављевић.

Отац Иван Антонијевић вођа хора, захвалио се Преосвећеном владики на благослову, молитвама и присуству, члановима хора и фолклорног ансамбла на труду и љубави, своме братству на подршци, Природно математичком факултету на уступљеној сали и братској љубави, а драгом народу и посетиоцима на времену које су издвојили.

Усхићење и радост играча, искрени и срчани аплаузи публике, никога нису оставили равнодушним, а нама су оставили обавезу да се и даље трудимо и да сваког дана увећавамо број наших чланова, да умножавамо наше таленте и узрастамо уметнички, певачки и играчки. Радујемо се поновном сусрету са нашом драгом публиком, са тежњом да их све угостимо у још већем броју.

Слава Богу за све!