УПОКОЈИЛА СЕ У ГОСПОДУ ПРОТИНИЦА ЖИВОДАРКА ЈЕДОКСИЋ

УПОКОЈИЛА СЕ У ГОСПОДУ ПРОТИНИЦА ЖИВОДАРКА ЈЕДОКСИЋ

“У вечни спомен биће праведник” (Пс 111, 6)

На празник Светих мученика Критских, 5. јануара ове године, када славимо и преподобног Наума Охридског на Туциндан у предпразништву радости празника Христовог рођења, хришћански безболно, непостидно, мирно, након краћег боравка у болници упокојила се у Господу протиница Живодарка Једоксић, удова протонамесника Томислава Једоксића пензионисаног пароха барошевачког.

Протиница Живодарка рођена је 27. маја 1940. године у породици Илић из Тулежа од оца Радише и мајке Десанке. У тајну брака са покојним протом Томиславом ступила је 1957. године и у најтеже време свештеничког служења и прогона цркве Христове пратећи свога мужа отишла у Вреоце, где је прота Томислав постављен за пароха. Почивша протиница била је главни ослонац проти Томиславу како у породичном животу, тако и у његовој парохијској и пастирској служби. Све своје време активне парохијске службе прота је са својом протиницом провео на парохијама Епархије шумадијске. Последња парохија где су прота и протиница оставили траг служећи Богу и Цркви Његовој била је барошевачка парохија на коју коју су дошли далеке 1965. године.

Након упокојења услед болести тада пензионисаног проте Томислава, пензионерске дане провела је у породичном дому Једоксића у Аранђеловцу заједно са своја два сина Владаном и Зораном и многобројном породицом. Бака петоро унучади и четворо праунучади који ће заједно са ближњима приносити заупокојене молитве Васкрслом Господу за спасење протиницине душе.

У петак на Бадњи дан, 6. јануара 2023. године, на аранђеловачком гробљу Рисовача са почетком у 12 и 30 часова биће служено опело уснулој протиници Живодарки.

Драга протинице Живодарка, добар си рат ратовала, трку завршила, веру одржала! Сада те чека венац правде који ће ти дати Господ наш, Свеправедни Судија!

протонамесник Милош Митровић, парох други буковички