СВЕТОСАВСКА АКАДEМИЈА У АРАНЂЕЛОВЦУ

СВЕТОСАВСКА АКАДEМИЈА У АРАНЂЕЛОВЦУ

Са благословом Архијерејског намесника орашачког, протојереја-ставрофора Миће Ћирковића у четвртак, 26. јануара након бденија пред празник Светог Саве, првог Архиепископа српског, у сали парохијског дома при храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу је уприличена Светосавска академија, у сусрет празнику.

Свечана академија је отворена појањем „Химне Светом Сави“ у извођељу хора „Света Анастасија Српска“ из Аранђеловца, а поздравну беседу је изнео јереј Немања Искић, поздравивши окупљене и захваливши се заслужнима за ову академију, потом су чланови КУД Електропорцелан извели неколико етно нумера, а након тога су ученици ОШ „Светолик Ранковић“ извели представу сачињену из сцена из живота Светога Саве.

Својим певачким и глумачким вештинама су окупљене окрепили и орасположили и сви који су вечерас били присутни су сигурно салу парохијског дома напустили са позотивним емоцијама.

Посебну захвалност за приредбу треба исказати наставнику верске наставе Момчилу Јагодићу, идејном творцу вечерашње академије, Милану Максимовићу руководиоцу певачке групе КУД Електропорцелан, директорици Снежани Ћосић и ученицима ОШ „Светолик Ранковић“ и хору „Света Анастасија Српска“ уз вођство диригента Биљане Павићевић.

јереј Немања Искић