ХРАМОВНА СЛАВА У ВРАНИЋУ

ХРАМОВНА СЛАВА У ВРАНИЋУ

У среду 22. марта 2023. године у цркви брвнари, која је посвећена светој четрдесеторици севастијских мученика, служена је Света Пређеосвећена Литургија. Службом је началствовао свештеник Бранко Караклајић уз саслужење свештеника Вида Милића и Горана Ракића и ђакона Зорана Станковића. На служби су се сабрали сви свештеници Архијерејског намесништва бељаничког са својим верним народом.

После прочитаног Јеванђеља окупљенима се обратио свештеник Бранко Караклајић и у беседи истакао значај жртве светих мученика али и начин како ми данас можемо да се њима уподобимо.

После причешћа свештенства и верног народа уследио је опход око цркве, после чега је Архијерејски намесник бељанички протојереј-ставрофор Видо Милић пререзао славски колач и домаћинима честитао славу. Овогодишњи домаћини су били Александар и Олга Куцина који су део славског колача предали будућим домаћинима Ненаду и Данијели Поповић. Сабрање је настављено у парохијском дому где је приређена трпеза љубави за све окупљене.

Црква брвнара у Вранићу је овом прославом започела обележавање двеста година од своје изградње а њено освећење после комплетне реконструкције и наставак прославе овог великог јубилеја, предвиђен је за јесен ове године.