ВАСКРШЊИ ЧАС У ЈАГОДИНИ

ВАСКРШЊИ ЧАС У ЈАГОДИНИ

У четвртак 6. априла 2023. године, када Црква молитвено прославља Светог преподнобног Захарија, на Факултету педагошких наука у Јагодини, одржан је традиционални “Васкршњи час”.

Ова манифестација је организована у координацији вероучитеља Беличког намесништва, Школске управе у Јагодини и Факултета педагошких наука у Јагодини.

Учествовали су ученици 4. разреда основних јагодинских градских школа: ОШ “Милан Мијалковић”, ОШ “17.октобар”, ОШ “Горан Остојић”, ОШ “Бошко Ђуричић”, ОШ “Рада Миљковић”, као и сеоских: ОШ “Радислав Никчевић” Мајур, ОШ “Љубиша Урошевић” Рибаре, ОШ “Јоца Милосављевић” Багрдан, ОШ “Вук Караџић” Глоговац.

Ученици су били подељени у групама по учионицама. Уводну реч су одржали вероучитељи, да би реализацију наставних активности преузели студенти ФПН-а. На овај начин је ученицима презентована и верска настава у корелацији са наставом ликовне и музичке културе, српског језика и познавања природе и друштва.

Целокупна манифестација је била обележена креативношћу, дружењем и радошћу, а све у светлу наступајућег Празника над празницима – Васкрсу.