ХРАМОВНА СЛАВА У ЕРДЕЧУ

ХРАМОВНА СЛАВА У ЕРДЕЧУ

У понедељак, 22. маја 2023. године, када наша Света Православна Црква слави пренос моштију Светога оца Николаја Мирликијског чудотворца литургијским сабрањем прослављена је храмовна слава у храму Светог оца Николаја Мирликијског у Ердечу.

Свету литургију служио је јереј др Стефан Дамјановић уз саслужење протојереј-ставрофор Милића Марковића, протојереја Слободана Бабића, јереја Милоша Ђурића, јереја Александра Цветковића и ђакона Немање Стојковића.

Након прочитаног Светог Јеванђеља окупљеним верницима обратио се протојереј-ставрофор Милић Марковић беседом рекавши да се од нас тражи да другог човека гледамо са добре стране, а то је могуће ако Духа Светог имамо у себи. Духа љубави носимо из цркве са Свете литургије. На спасење је само ако другог човека можемо гледати са боље стране а то је могуће само ако љубави имамо према ближњима. Каже се да не може неко рећи да воли Бога ако нема љубави према своме ближњем. Помолимо се да можемо имати разумевања за реч Божију.

Након Свете литургије и литије око храма благословен је и пререзан славски колач, отац Стефан је поздравио окупљени народ осврнувши се на беседу оца Милића као и отац Слободан који се захвалио на љубави коју показују према свом храму. Потом је уследила трпеза љубави коју је припремио овогодишњи колачар господин Драгиша Милојевић са својом породицом. Колач за следећу годину је преузео господин Владимир Недељковић.

ђакон Немања Стојковић