ВЛАДИКА ЈОВАН НА ОПЛЕНЦУ КРСТИО ПРИНЦЕЗУ ИСИДОРУ КАРАЂОРЂЕВИЋ

ВЛАДИКА ЈОВАН НА ОПЛЕНЦУ КРСТИО ПРИНЦЕЗУ ИСИДОРУ КАРАЂОРЂЕВИЋ

У суботу, 27. маја. 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован након што је служио Свету Архијерејску Литургију у селу Велики Црљени код Лазаревца, у послеподневним часовима у храму Светог Великомученика Георгија на Опленцу, задужбини Краља Петра I, крстио је принцезу Исидору Карађорђевић, ћерку принца Михаила и принцезе Љубице Карађорђевић.

На отпусту, владика је беседио:

„Нека је срећно и благословено крштење, браћо и сестре. Данас се радује и земаљска и небеска Црква. Јер данас и небеска и земаљска Црква добили су новог члана у лику наше мале Исидоре. Нека је Господ сачува у вери православној зашта смо се и молили у току овог крштења. Да је Господ препозна по мирису светога Мира којом смо је данас помазали и када смо изговарали Печат дара Духа Светога. То је оно што смо сви ми који смо православни примили и то је оно што треба да чувамо. Тај печат не треба да разломимо, јер печат кад је цео он потврђује да је у тој пошиљци исправно све. Тако је и са човеком и његовом вером. Зато се данас радујемо јер смо малу Исидору увели у Цркву и што је данас њено друго духовно рођење. Да јој Господ и анђео којег је она данас примила као вођу у своме животу, води и руководи. Јер заиста, нас треба да воде анђели, треба да нас води Јеванђеље, треба да нас води Црква јер у времену у којем живимо човек без благодати Божије, без дара Божијега, без благослова Божијега тешко се може снаћи. Зато, нека буде срећна и Богом благословена. Амин“.

Ово радосно сабрање настављено је у ресторану етно села Амерић, где су ЊКВ принц Михаило и принцеза Љубица угостили све данашње госте.

Стеван Илић, ђакон