УСНУО У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ СТАВРОФОР РАДОСЛАВ СТАНКОВИЋ

УСНУО У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ СТАВРОФОР РАДОСЛАВ СТАНКОВИЋ

Протојереј ставрофор Радослав Станковић је рођен 1. марта 1947. године у питомом Темнићком селу Тољевац од оца Мирослава и мајке Драгославе.

Основну школу је завршио у Тољевцу и Доњем Крчину. Богословију Светог Саве у Београду уписује 1962. године. Због одслужења војног рока прекида школовање (годину и по дана) и након тога 1968. године завршава школовање.

У чин ђакона и свештеника је рукоположен у септембру 1968. године од Епископа шумадијског Господина Валеријана и постављен на парохију јовачку. У Ћупријском селу Јовац је службовао десет година и остао у лепом сећању код својих парохијана.

1978. године од Епископа шумадијског Господина др Саве је постављен на парохију прву јагодинску при храму Светих апостола Петра и Павла у Јагодини. У том храму, у коме је био старешина, је службовао све до одласка у пензију 2009. године.

2006. године је од Епископа шумадијског Господина Јована постављен на дужност Архијерејског намесника беличког. На тој дужности је остао до 2010. године.

У браку са својом сапутницом Дивном има сина Слађана и унуке Лазара и Михаила.

Прота Раде, како су га сви звали, остаће упамћен као вредан свештеник на њиви Господњој. Био је активан све до свога упокојења,у четвртак 22. јуна, у свом родном селу.

Заупокојена Литургија биће служена у суботу 24. јуна у храму Светих апостола Петра и Павла у Јагодини у 08:00 часова.

Опело ће служити Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, са свештенством, у 15:00 часова у истом храму.

ВЕЧАН ТИ СПОМЕН И ЦАРСТВО НЕБЕСКО ПРОТО РАДЕ!

протонамесник Миломир Тодоровић