СЛАВА ЗАПОСЛЕНИХ И ШТИЋЕНИКА У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМА

СЛАВА ЗАПОСЛЕНИХ И ШТИЋЕНИКА У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМА

Животворна икона Незалазног Дана Царства Небеског заблистала је свештеним Сабрањем у четвртак 14. јула 2023. године Господње у Заводу за смештај одраслих лица Мале Пчелице у коме је црква торжествено лутургијски прославила свете бесребренике Козму и Дамјана.

Како се свештено сабрање, као ластавице Христове вазносило својим срдачним молитвама к Дому Очевом, тако се спуштао Божански мир и радост Духа Светога на све присутне сабране на једно место под куполу храма посвећеном лекару и хирургу тела и душа наших, светом Луки Кримском.

Извор живе воде Благодати Божије, као тајинствени зденац из кога је потекла животворна преображујућа сила Васкрслог Христа је све житеље Завода напојила, свачију тескобу ублажила и таму разагнала. На овај начин, као некада на путу за Емаус, Христос је постао сапутник житеља који су свијим ућешћем у Трпези Гостодњој постали активни део домостроја у спасењу читавог света.

Свештеним сабрањем началствовао је малопчелички парих протојереј Зоран Митровић, коме је вољом Божијом и благословом Епископа шумадијског Г.Г Јована поверено ово стадо Христово. Корисници, запослени и парохијани малопчелички су својим умилним појањем благодарећи," сами себе, једни друге и сав живот свој" Духом Светим предавали у наручје Очево, Оваплоћеним Сином, Господом и Спасом нашим Исусом Христом.

Протојереј Зоран је свима присутнима својом живом речји живописно изразио и приближио житије светих угодника Божијих Козме и Дамјна и посебно истакао јеванђелски начин којим су они човекољубиво и Богоугодно видали ране свих потребујући са којима су се сретали.

Након причешћа светим и животворним Христовим тајнама, непосредно након Свете Литургије, уз радостан хришћански поздрав " Христос посреди нас, јесте и биће", преломљен је славски колач, а потом су сви сабрани узели учешћа у трпези љубави коју су умешно приготовили запослени ове установе социјалне заштите.

Иконописац Петар Давидовић