ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У САРАНОВУ

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У САРАНОВУ

Храмовна слава прелепог шумадијског села Саранова је Велика Госпојина. Верујући народ овог села има ту част да им је заштитница и заступница пред Господом сама Пресвета Богородица.

Свету Литургију у препуном храму служили су протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, архијерејски намесник рачански, протојереј-ставрофор Драгослав Степковић, протојереј Ненад Савић, протонамесници Бранимир Товиловић, Горан Живковић и Ивица Камберовић, као и ђакон Бојан Миленовић. Беседу о празнику је одржао протонамесник Горан Живковић. Он је говорио о Пресветој Богородици, о врлинама које је она имала и које су записане у Јеванђељу. Затим је говорио о њеној чудесној смрти и о томе да је она узета на посебан начин од Бога, а што су видели сами апостоли промислом божијим. Такође је говорио и о значају Свете Литургије, као и доласку у храм божији током целе године, а нарочито о значају Светог Причешћа. После причешћивања присутног свештенства причестио се велики број парохијана овог живописног села, а затим је одржана литија око храма, као и сечење славског колача. Ове године је колачар био г.Милан Николић.

На крају овог дивног духовног сабрања уследила је вечера љубави у парохијском дому који је био мали да прими све присутне тога дана.

Протонамесник Горан Живковић