ОСВЕЋЕНИ ТЕМЕЉИ ЦРКВЕ У БОЖУРЊИ

ОСВЕЋЕНИ ТЕМЕЉИ ЦРКВЕ У БОЖУРЊИ

У недељу 3. септембра 2023. године, у после подневним часовима Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, након што је служио Свету Архијерејску Литургију у селу Селевцу код Смедеревске Паланке, посетио је и село Божурњу у близини Тополе.

Разлог ове посете Првојерарха шумадије било је осештавање темеља Цркве која је посвећена Светом Апостолу Павлу.

Мноштво верног народа овог краја сабрало се данас да дочека свог владику и да молитвено учествује у овом великом догађају за ово шумадијско село, али и за саму епархију шумадијску. Међу верним народом присутни су били и ЊКВ принц Михаило и принцеза Љубица Карађорђевић. Затим, председник општине Топола Господин Владимир Радојковић и директор Задужбине „Краљ Петар I” Господин Драган Рељић. Преосвећени владика Јован захвалио се свима коју су учествовали у остваривању овог богоугодног дела и пожелео им да и у будућности имају добру вољу и снагу да започето дело и доврше. После самог чина освећења, Епископ Јован поделио је иконице и архијерејски благослов свима присутнима.

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована

Након освећења темеља Цркве уследио је културно – уметнички програм који је пред сабраним народом припремило КУД - Опленац. Данашње сабрање настављено је донаторским ручком у ресторану „Излет“ у Тополи.

Стеван Илић, ђакон