ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ БЕЛОШЕВАЧКЕ

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ БЕЛОШЕВАЧКЕ

У недељу, 1. октобра 2023. године, ЦО Белошевац из Крагујевца, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, организовала је поклоничко путовање храмовима и манастирима Ресавског краја.

Парохијани ове парохије, као и ученици са веронауке из ОШ "Живдинка Дивац" и "Трећи Крагујевачки батаљон", који су се одазвали на позив цркве и кренули на ово путовање, духовно је предводио протојереј - ставрофор Милован Антонијевић и ђакон Немања Стојковић.

Ово ходочашће молитвено је започето Светом Литургијом у манастиру Светог Романа. Где нас је игуман манастира јеромонах Николај, школски друг нашег ђакона из Богословских дана дивно дочекао и угостио. Давши нам добре духовне савете, прочитавши молитву за здравље и благословивши за даљи пут растали смо се у жељи да и он нас посети у будућности. Потом смо се упутили у манастир Ђунис, цркву Лазарицу, манастир Љубостињу и у повратку у манастир свете Петке у Стублу.

У току путовања имали смо велико задовољство да осим поклоњења светињама чујемо и научимо нешто о њима и о личностима везаним за њих као и историјске околности тога времена.

Потом се кренуло пут Крагујевца где се стигло у вечерњим сатима са осећајем велике радости у души, и планирањем већ неког следећег поклоничког путовања.

ђакон Немања Стојковић