ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ У СВЕЧАНОЈ САЛИ ПРВЕ КРАГУЈЕВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ У СВЕЧАНОЈ САЛИ ПРВЕ КРАГУЈЕВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

На празник светог Јована Милостивог, 25. новембра 2023. године у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије одржан је хуманитарни концерт у организацији Александре Димић и Богдана Павловића из Крагујевца.

Александра Димић, мецо-сопран, студент је треће године основних студија на Универзитету у Бечу, а Богдан Павловић, гитара, студент треће године на Академији Уметности у Бања Луци.

Са благословом преосвећеног епикопа господина Јована, присутне госте поздравио је управник Верског добротворног старатељства јереј др Стефан Дамјановић. Том приликом се захвалио на часној и богоугодној намери ових младих људи и њихових породица да се сакупљени прилог од концерта уплати на рачун ВДС-а Епархије шумадијске и тако помогну потребити случајеви.

„Данас се радујемо празнику великог Богоугодника цркве Христове, Светом Јовану Милостивом и с радошћу поздрављамо младе музичке посленике који своје музичке таленте умножавају на радост своју и свих нас. Нека мили Господ благослови њихову часну и добру намеру и умножи сва добра у њиховим животима.“, рекао је свештеник Стефан.

Концерту је присуствао део оних који за музичке ноте ове врсте имају довољно времена, да ум растерете свакодневних обавеза и слух натопе дивним музичким нотама.

За све присутне уприличен је коктел освежења.

Извор: ВДС Епархије шумадијске