СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГА РОМАНА У РЕКОВЦУ

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГА РОМАНА У РЕКОВЦУ

У прву недељу Часнога поста када Црква прославља спомен на победу Православља над иконоборством и над осталим јересима, архијерејски намесник левачки Милић Марковић служио је Свету Литургију у храму Светога Романа у Рековцу уз саслужење свештенства овог Светог храма, а у молитвеном присуству великог броја верног народа.

Након Свете Литургије високопречасни крстоносни прота Милић Марковић је по благослову епископа шумадијског Господина Г. Јована у црквеној сали у Рековцу одржао предавање на тему “Свето Писмо и пост”. Након предавања уследила је дискусија на тему, што је свакако било од духовне користи за све присутне, и овим предавањем отворен је циклус предавања која ће се одржавати у црквеној сали у Рековцу у току Часног поста, а након Свете недељне Литургије, предавачи ће бити свештеници Левачког намесништва.

Овом приликом Левачко намесништво позива све људе жељне духовне хране да дођу и узму учешће у овим предавањима и да заједно дискутујемо на духовне теме, које су свакако на духовну надоградњу и узрастање свих нас.

Свештеник Срђан Ђорђевић