ПРЕДАВАЊЕ ПРОТОЈЕРЕЈА ХАЏИ ГОРАНА РАДОВАНОВИЋА У ШОПИЋУ

ПРЕДАВАЊЕ ПРОТОЈЕРЕЈА ХАЏИ ГОРАНА РАДОВАНОВИЋА У ШОПИЋУ

На позив и благослов Епископа шумадијског Господина, Господина Јована у присуству старешине храма протојереја - ставрофора Мирка Тешића, протојереј Хаџи Горан Радовановић одржао је предавање о богословским школама и видовима образовања.

“Можемо рећи да су вредности које се уче и изучавају у богословији патријархалне вредности. Циљ похађања богословије је поред осталог да та деца буду добри верници а пре свега добри људи који ће своје способности и таленте усавршавати и користити на најбољи могући начин у оквиру црквене заједнице којој припадају”, рекао је предавач отац Горан, говорећи о суштини богословских школа.

Говорећи о образовању, отац Горан је истакао следеће:

“У бити образовање значи обњављање образа (слике, иконе, лика) Божјег у човеку, Његово разоткривање, развој... Васпитање је термин који се састоји из два дела, речи вас што значи цео и речи питати што значи хранити. Те речи дају заједно отхрањивање у целости”.

Предавање је одржано окупљеном верном народу одмах по завршетку Свете литургије у храму Светог архангела Гаврила у Шопићу у недељу Средпосну, 14. априла 2024. лета Господњег.

вероучитељ Драган Гајић