КИРИЛОМЕТОДИЈЕВСКИ КВИЗ ЗА УЧЕНИКЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА У ЛАЗАРЕВЦУ

КИРИЛОМЕТОДИЈЕВСКИ КВИЗ ЗА УЧЕНИКЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА У ЛАЗАРЕВЦУ

У петак, треће недеље након Васкрса, на празник Свете браће Кирила и Методија, 24. маја 2024. године, одржан је Кирилометодијевски квиз за ученике средњих школа у Парохијском дому храма Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу.

Организатори овог догађаја су вероучитељи Драган Гајић и Илија Цветковић заједно са осталим колегама и ученицима. На такмичењу су учествовали ученици Гимназије у Лазаревцу, Техничке школе „Колубара” и Музичке школе „Марко Тајчевић”. На почетку је наступио хор из Гимназије под руководством професора Музичке културе Стефана Мијушковића.

У наставку је реализовано такмичење у две фазе. Прво су ученици одговарали писмено и на основу формиране ранг листе, четири најбоље екипе су се у последњој фази квиза такмичиле за прво и треће место. Прво место је освојила група ученика из Гимназије: Селена Филиповић II/5, Сара Јеремић II/3 и Марија Павловић II/2 под именом „Деца неба”.

Професор математике и информатике из Техничке школе „Колубара” Славен Ћећез је креирао посебан програм квиза за ово такмичење. Водитељ такмичења је био вероучитељ Стефан Ђорђевић. Члан жирија је био вероучитељ Дејан Јовановић.

Захваљујући благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована и Продајног центра наше Епархије шумадијске и ове године су обезбеђене награде за све учеснике овог такмичења, док су вероучитељи обезбедили послужење за све присутне. Вероучитељи Живојин Јанковић и Никола Иванковић су свим такмичарима даровали мед.

На крају такмичења су сви учесници овог догађаја добили награде, док су ученици који су освојили прва три места добили посебне награде.