ОСВЕЋЕЊЕ АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ОСВЕЋЕЊЕ АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ У КРАГУЈЕВЦУ

У петак 15. јуна 2024. године, еснаф адвоката у Крагујевцу прославио је своју Крсну Славу Светог Јустина Философа. Овим поводом је председник Адвокатске Коморе у Крагујевцу г. Звонко Марковић, узмолио благослов Преосвећеног Владике Јована да освешта просторије Адвокатске коморе.

Након свечаног дочека Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, Владика је приступио чину освећења. Владики су саслуживали свештеници Старе Цркве у Крагујевцу Стефан Дамјановић, Владан Костадиновић, Ненад Милојевић и ђакони Иван Гашић и Мирослав Василијевић.

Својим појањем чин је улепшао хор Пресвете Богородице Саборног храма под руководством протојереја Драгослава Милована.

Након чина освећења, Владика Јован је благоизволео да преломи Славски Колач чији је домаћин ове године био адвокат Топлица Младеновић.

Након тога присутнима се обратио Владика Јован рекавши: „Нека је благословено освећење, ове установе, овога дома. Ми смо данас овим освећењем унели благослов Божији у овај дом и молили се да Господ пошаље анђела чувара који ће штитити све вас овде који будете живели и радили овде. Ви обављате једну узвишену дужност. Све што је узвишенија дужност, тражи већу одговорност од човека, савеснији рад, бољи рад. Молим се Богу да вам Бог подари здравља, доброте, љубави слоге и мира. Бог вас благословио!“

Након освећења Адвокатске коморе, прослављање Славе настављено је заједничком трпезом љубави у хотелу Шумарице у Крагујевцу.