Чланци поређани по датуму: понедељак, 03 октобар 2016

ДОДЕЛА ПРИЗНАЊА ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА ПРЕМА МАНАСТИРУ ЛИПАРУ недељу, 2. октобра 2016. године Епископ шумадијски Господин Јован доделио је признања заслужнима за асфалтирање пута према манастиру Липар.

Захваљујући Зорану Радуловићу грађевинском инжињеру и Зорану Милисављевићу надзорном  органу ЈП Путеви Србије и уз благослов и подршку епископа Јована, упућена је молба ЈП Путеви Србије, за поправку и асфалтирање веома оштећеног пута према манастиру Липар и врло брзо су започети радови који су завршени 1. октобра 2016. године.

ДЕСЕТ ГОДИНА ОД ОСВЕЋЕЊА ХРАМА СВЕТОГ САВЕ У БАРАЈЕВУДана 1. октобра 2016. године, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован, служио је у храму Спаљивања моштију Светог Саве у Барајеву. Владику је дочекао верни народ са децом. Епископу су саслуживали протојереји-ставрофори Драгољуб Ракић, Љубиша Смиљковић, Златко Димитријевић и војни свештеници, јереји Александар Совиљ, Славко Папић и Стеван Стевановић.

ВОЗДВИЖЕЊЕ ЧАСНОГ КРСТА У САБОРНОМ ХРАМУУ понедељак на навечерје празника Крстовдан, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован са свештенством Саборног храма, служио је свечано бденије. Пред крај јутрења када се пева свечано: «Свети Боже, Свети Крепки, Свети Бесмртни помилуј нас», Епископ је узео Часни Крст, украшен босиоком и цвећем, и у свечаној литији га пренео из олтара до средине храма, и подигао га у ваздух са четири стране (јужне, источне, северне и западне), што символише четири крака Крста. Јер Крст Часни преиспуњава свецели космос, сабира свецелу твар љубављу Христовом.