Чланци поређани по датуму: уторак, 04 октобар 2016

ЕКОЛОШКА ПАТРОЛА "ТУРА ДО ОПЛЕНЦА" – ОШ "СВЕТИ САВА" АРАНЂЕЛОВАЦУ петак, 30. септембра 2016. године, Основна школа „Свети Сава“ из Аранђеловца по четврти пут је организовала радионицу на којој су се ученици на непосредан начин едуковали о заштити и неговању природе.

Овај вид амбијенталне наставе је спроведен као чврста корелација предмета веронауке са биологијом, техничким образовањем, физичким васпитањем, историјом, географијом и информатиком.

Ученици, њих 79, су на бициклима возили од своје школе, у насељу Колонија до Опленца у Тополи и назад, што је укупно 38 километара, а док су ученици из истурених одељења из села Буковик превезли читавих 45 километара.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЛАПОВУНа дан 2. октобра 2016. године, када наша Света Црква прославља Недељу после Воздвижења Часнога Крста, Владика шумадијскиГосподин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Лапову. Епископу су саслуживали свештеници: Архијерејски намесник рачански протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојер-ставрофор Миленко Стикић, парох трећи лаповски, протојереј Велибор Јовановић, парохсарановачки, протонамесник Миломир Васиљевић, парох вишевачки, јереј Влада Бранисављевић, парох први рачански и јереј Ивица Камберовић, парох сипићки.

СМОТРА ЦРКВЕНОГ БЕСЕДНИШТВА У ПОПОВИЋУСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, под покровитељством Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Владе Републике Србије, Градске општине Сопот и Центра за културу Сопот, у суботу, 1. октобра  2016. године, у порти храма Светог Ђорђа, оджала се шеста по реду “Смотра црквеног беседништва у Поповићу”.

Ово врлинско сабрање у име Речи Божије, благословио је и увеличао својим присуством Епископ Шумадијски Господин Јован, са свештенством космајског намесништва.
Тема овогодишњег беседништва, била је “Вера”.

ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ ХОРА “УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ”Поводом обележавања 35 година постојања хора Саборне цркве у Крагујевцу, одржан је концерт на којем је промовисан и ЦД снимљен тим поводом. Концерт је одржан 30. септембра 2016. у Саборној цркви.