Чланци поређани по датуму: среда, 05 октобар 2016

МАНИФЕСТАЦИЈА НАГРАДА “МИЛЕ НЕДЕЉКОВИЋ”С благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у Парохијском дому Врбичке цркве Светог Архангела Гаврила у Аранђеловцу, 29. и 30. септембра 2016 године, одржана је Манифестација Награда “Миле Недељковић”.

Већ седму годину, Удружење грађана “Баштина и будућност – Аранђеловац 1859” организовало је ову манифестацију у част нашег чувеног етнолога, публицисте, новинара и педагога - Мила Недељковића. Признање које носи његово име, додељује се за најбољу студију на српском језику из области проучавања традицијске културе, народног живота и народних обичаја.

МЛАДЕНОВАЧКА ЦРКВА ПОДЕЛИЛА 4588 БЕСПЛАТНИХ ПРИМЕРАКА НОВОГ ЗАВЕТАСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована братство храма Успења Пресвете Богородице организовало је бесплатну поделу Нових Завета за све ученике основних и средњих школа који похађају верску наставу на територији Архијерејског намесништва младеновачког, као и за кориснике и запослене у Дому за старе „Луг“.