Чланци поређани по датуму: среда, 24 април 2024

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ОРАШАЧКОГ НАМЕСНИШТВА

Дана 24. априла 2024. године, у храму Светог архангела Гаврила у Аранђеловцу, вршена је Света Тајна Исповести свештенства Орашачког намесништва. Исповедник је био Високопреподобни архимандрит Онуфрије (Вранић), игуман манастира Денковац.

Свету Литургију Пређеосвећених дарова је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, уз саслуживање Архимандрита Онуфрија (Вранића), Архијерејски наменсик орашачки, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, протојереј Љубиша Ђураш, јереј Петар Грујић, протођакон Иван Гашић и ђакон Александар Бабић.

ТРИДЕСЕТ ПЕТИ БРОЈ ЧАСОПИСА СИОН – ХРАМ СВЕТОГ АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА У ШОПИЋУ

Са Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована изашао је из штампе тридесет пети број Часописа Сион.

У протеклим годинама трудили смо се да објављујемо такве текстове који ће увек бити актуелни, без обзира да ли се чита број који је изашао пре пет или десет година. Из броја у број схватили смо да је потребно проналазити текстове које ће разумети сваки човек, а циљ часописа био је, да на народу приступачан и разумљив начин изложимо основне Истине и искуство Хришћанске Православне Цркве.

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ-СТАВРОФОР СЛОБОДАН ПАНТИЋУ пету суботу Свете Четрдесетнице, 20. априла 2024. године, у Господу се представио протојереј-ставрофор Слободан Пантић, пензионисани парох Треће крагујевачке парохије при храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу.

Отац Слободан је рођен 1. јула 1944. године у Избеници, општина Варварин, од родитеља свештеника Славољуба и мајке Загорке.