УПОЗНАЈМО НАШУ ВЕРУ, ОБИЧАЈЕ, ТРАДИЦИЈУ – веронаука у крагујевачким вртићима

УПОЗНАЈМО НАШУ ВЕРУ, ОБИЧАЈЕ, ТРАДИЦИЈУ – веронаука у крагујевачким вртићимаУз Божију милост, са благословом његовог преосвештенства господина Јована као и свесрдну помоћ запослених у установи за децу претшколског узраста “Нада Наумовић” већ трећи пут заредом у периоду од 15. септембра до 22. децембра 2009. године одржана је настава из веронауке по програму “Упознајмо нашу веру, обичаје, традицију” у крагујевачким вртићима “Лептирић” и “Бамби”.

Наставу је држала професор разредне наставе, вероучитељица у Основној школи “Светозар Марковић”, Јелена Ракић.

Полазници програма била су деца претшколског узраста ових вртића, чији су се родитељи о томе изјаснили након претстављања програма веронауке.

Од укупног броја предшколаца у овим вртићима (око 78), њих 66 је учествовало у овом програму. Формиране су 3 групе.

Програм је имао за циљ да се деца упознају са основама наше православне вере, нашим славским и божићним обичајима и да, ако је могуће, усвоје да основно правило понашања у групи (вртићу, породици), а то је Љ У Б А В, као и да је Христос љубав. Програм води децу кроз четири тематске целине (1. дете – једна јединствена непоновљива личност, 2. заједница којој припадам, 3. славски обичаји, 4. породични празници и Божић). Програм је реализован кроз причице, радионице и креативан рад на стварању честитки и поклона за своје најдраже.

На крају програма деца су награђена дипломама и пригодним пакетићима које је обезбедила Српска православна епархија шумадијска.

вероучитељица Јелена Ракић